Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g sviesto
250 g avinžirnių miltų
4 valgomi šaukštai kepintų, kapotų lazdyno riešutų
1 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
150 g cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą dėjau į puodą storu dugnu ir ištirpinau ant mažos ugnies. Tada į sviestą sukračiau avinžirnių miltus, gerai išmaišiau ir vis pamaišydama kaitinau 20 min. Subėriau riešutus, cinamoną ir dar tris min pakaitinau. Nukėliau puodą nuo ugnies, subėriau cukraus pudrą i gerai išmaišius palikau kiek atvėsti. Vėliau masę iškrėčiau ant kepimo popieriumi dengtos skardos ir tolygiai paskirsčiau. Kai visiškai atvėso ir sustingo, supjausčiau stačiakampiais
Galima ir patiem pasidaryti avinžirnių miltų - paprasčiausiai reikia sumalti avinžirnius kombaine iki miltų konsistencijos, tada persijoti, kad neliktų didelių gabaliukų. ;)
ATSAKYTI
Roberta
2011-04-04 18:05
Kaip gaila, kad netinka... mano mieste tokios parduotuves nera... teks laukti, kol kas nors parves. O kur tiksliai sita parduotuve yra?
ATSAKYTI