1.
Jei turite, šiam patiekalui geriausia naudoti ketaus puodą, kuriame galima ir kepti, ir troškinti. Jei neturite, tuomet apkepinimui reikės keptuvės, o vėliau – troškinimui orkaitėje tinkamo puodo.
2.
Puode / keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą šoninę. Apkepintą šoninę atidedame.
3.
Šoninės išskirtuose riebaluose apkepiname perlinius svogūnus ir pievagrybius. Apkepusius atidedame.
4.
Į puodą / keptuvę pilame aliejaus ir ant didelės kaitros per kelis kartus apskrudiname jautienos gabalėlius. Pilnai iškepti nereikia, svarbiausia kuo geriau apskrudinti gabalėlių išorę. Skrudinamą jautieną pabarstome druska, pipirais ir apskrudusią atidedame.
5.
Keptuvėje / puode išlydome sviestą, suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas morkas, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Sudedame pomidorų pastą, išmaišome. Beriame miltus, išmaišome.
6.
Palengva pilame sultinį, visą laiką intensyviai maišydami, kad padažas būtų tolygus, be miltų gumulėlių. Tuomet supilame vyną, užverdame. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų, dedame lauro lapelius ir čiobrelį, į puodą grąžiname šoninę ir mėsą.
7.
Perkeliame puodą į 160 laipsnių orkaitę ir troškiname 1,5 valandos. Galima troškinti ir ant viryklės, tuomet troškinkite uždengę dangčiu ant mažos kaitros, kad padažas visą laiką lengvai burbuliuotų.
8.
Po 1,5 valandos troškinimo, į puodą sudedame anksčiau apkepintus svogūnus ir pievagrybius, troškiname viską dar 1 valandą.
9.
Po 2,5 valandos orkaitėje mėsa bus itin minkšta, o padažas – tirštas ir aromatingas.
10.
Patiekti skaniausia su bulvių koše.