1.
Paruošiame kiaulienos šonkaulius. Turime nulupti plėvelę nuo vienos pusės šonkaulių. Ji ne tik neleidžia prikibti prieskoniams, bet ir atrodo neestetiškai. Nuvalytus šonkaulius ištriname prieskoniais ir padažu. Tiesa, susimaišius indiškiems prieskoniams ir amerikietiškam padažui, išeina įdomus skonis.
2.
Paruoštus šonkaulius vakuumuoju ir verdu 8-12 val (priklausomai nuo šonkaulių dydžio) cirkuliatoriuje 78 C laipsnių temperatūroje. Jeigu neturite tokio aparato, šonkaulius galite virti tiesiog užsegamame maišelyje ir puode ant vidutinės ugnies. Esminis dalykas verdant šonkaulius, kad mėsa tarp kaulo taptų minkšta, jeigu paspaudus pirštus tarp kaulo, pirštai susminga, jūsų kauliukai jau paruošti. Atvėsinimui sudedu juos į šaltą vandenį. Taip paruoštus šonkaulius galima laikyti šaldytuve ir jie puikiai išsilaiko net iki kelių savaičių.
3.
Kuriame grilių, išpakuojame šonkauliukus ir dedame pašildyti. Truputi apskrudiname ir galime valgyti. Pašildyti užtenka 5-15 min priklausomai nuo mėsos ir kaulo storio.
4.
Patiekiant šonkauliukus, visada užbarstau šviežių žolelių, šiuo atveju česnakų laiškų. Šį kartą pateikiu truputi kitaip - su šviežiais makaronais. Į vandenį dedu tik druskos pagal skonį, o išvirusius išmaišau su alyvuogių aliejumi. Sudėjus į lėkštę, apipilu balzaminiu actu.