Autorius apie receptą:
Šis padažas suteiks Azijos virtuvių skonio natą bet kokioms salotoms. Aš mėgstu juo gardinti šiaudeliais pjaustytas morkas - sumaišau su padažu ir palieku šaldytuve
Šis padažas suteiks Azijos virtuvių skonio natą bet kokioms salotoms. Aš mėgstu juo gardinti šiaudeliais pjaustytas morkas - sumaišau su padažu ir palieku šaldytuve pastovėti bent pusvalandį. Arba morkas galite maišyti perpus su kopūstas, kaliaropėmis ar kitomis mėgiamomis daržovėmis.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 šaukštai
sojos padažo
3 šaukštai
ryžių acto
(arba obuolių acto)
3 šaukštai
skrudintų sezamų aliejaus
1.5 šaukšto
medaus
(švelnaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Jeigu medus kietokas, jį šiek tiek pašildau, kad suskystėtų.
2.
Medu dedu į nedidelį stiklainėlį. Ten pat pilu sojos padažą ir gerai išmašau iki vienalytės konsistencijos.
3.
Į stiklainiuką dedu visus likusius ingredientus. Uždarau dangteliu ir gerai suplaku, kad ingredientai susijungtų (apie 30 sekundžių).
4.
Padažu gardinu salotas. Likutį laikau šaldytuve, o prieš naudojant iš naujo suplaku.
Patarimai:
•
Skrudintų sezamų aliejaus ieškokite didesniuose prekybos centruose užsienio virtuvių skyriuose. Labai rekomenduoju naudoti būtent jį, nes suteikia padažuis tą azijietišką poskonį. Jeigu keistumėte paprastu sezamų aliejumi, įmaišykite šaukštą sausoje keptuvėje paskrudintų sezamo sėklų.
•
Jeigu norite pikantiškesnio skonio, galite įmaišyti šaukštelį smulkiai tarkuoto imbiero arba 1-2 skilteles smulkiai tarkuoto česnako.