Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
10 g džiovintų grybų
50 g stambių avižinių dribsnių
1 morka,
1 saliero gumbas
Gabalėlis petražolės šaknies
1 svogūnas
0,5 šaukšto sviesto
Druska
Žalumynas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus grybus nuplauname, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir išverdame.
Išvirusius grybus išgriebiame ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Prieskonines daržoves ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, pakepiname svieste ir sudedame į sultinį.
Avižinius dribsnius perplauname karštu vandeniu, suberiame į verdantį sultinį ir 20-25 min. verdame ant silpnos ugnies.
Baigiant virti, sudedame supjaustytus grybus, pasūdome. Tiekdami į sriubą įberiame žalumynų.