1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Bananus sutrinti (trintuvu, šakute ar bulvių grūstuve, kaip patogiau). Įdėti kakavą, cinamoną ir kiaušinį (jeigu naudojate) bei viską gerai išmaišyti. Supilti pieną, dribsnius, riešutus, sudėti obuolį ir vėl gerai išmaišyti.
3.
Masę supilti į keksiukų formeles. Aš naudoju silikonines, tad jose neprilimpa, bet tiktų ir ne silikoninės, tik patepti sviestu arba aliejui jas reikėtų. Galima kepti ir kepimo popieriumi išklotoje pyrago formoje, tada vietoje pusryčių keksiukų bus pusryčių pyragiukai :-)
4.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Išėmus, leisti atvėsti ir tada išversti iš formelių. Kadangi aš paprastai kepu iš vakaro, tai išverčiu į kokią lėkštę aukštyn kojomis (keksiukų viršumis į apačią) ir palieku per naktį, jog truputį apdžiūtų. O tada sudedu į šaldytuvą ir jame keksiukai gali gyventi kokias 3 - 4 dienas. Jeigu laikau ne šaldytuve (pvz. kelionių metu), tai skaniausi jie būna 2 - 3 dienas.
5.
Kremui, jeigu jį gaminsite, tiesiog sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Kremą dėkite ant keksiukų. Kremą galima daryti ir iš varškės vietoje rikotos, tik tada pridėkite keletą šaukštų graikiško jogurto, nes vien iš varškės jis būna per sprangus. Tik jogurtą įmaišykite jau ranka, t.y. nedėkite į virtuvės kombainą, nes ten jis per daug suskystėja.