Autorius apie receptą:
Kai prasideda rabarbarų sezonas, visada kepu pyragus, keksiukus. Bet dar niekada nedariau sirupo. Dabar jį įtrauksiu į patiekalų su rabarbarais sąrašiuką. Tinka daryti
Kai prasideda rabarbarų sezonas, visada kepu pyragus, keksiukus. Bet dar niekada nedariau sirupo. Dabar jį įtrauksiu į patiekalų su rabarbarais sąrašiuką. Tinka daryti gėrimus, prie blynų, sklindžių, vaflių. Toks kvapnus ir skanus.
(...daugiau)(...mažiau)Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
200 gramų
rabarbarų
200 mililitrų
vandens
100 gramų
cukraus
20 gramų
imbiero
4 vienetai
kardamono
1 vienetas
cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rabarbarus supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Į puodą pilame vandenį, beriame cukrų, dedame rabarbarus ir prieskonius. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies apie 20 min. Atvėsiname.
3.
Nukošiame ir išpilstome į patogius buteliukus.
Patarimai:
•
Iš nurodyto ingredientų kiekio išėjo 250 ml sirupo.