Autorius apie receptą:
Panakota yra fantastiškai skanus itališkas desertas. Pagaminti labai lengva, o pateikti galima elegantiškai kaip prabangiame restorane. Šis desertas dažniausiai gaminamas iš
Panakota yra fantastiškai skanus itališkas desertas. Pagaminti labai lengva, o pateikti galima elegantiškai kaip prabangiame restorane. Šis desertas dažniausiai gaminamas iš gyvūninės kilmės grietinėlės su želatina. O aš pabandžiau su riešutų grietinėle ir agar agaru. Išėjo puikiai.
(...daugiau)(...mažiau)Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų
anakardžių riešutų
50 gramų
nerafinuoto cukraus
1/4 šaukštelio
vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio
malto cinamono
2 gramai
agar agaro
400 mililitrų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus nuplauname, užpilame 500 ml vandens ir paliekame nakčiai.
2.
Nuo riešutų nupilame vandenį ir gerai nuplauname. Beriame į maisto smulkintuvą, pilame 300 ml vandens, vanilės ekstraktą, pagardiname cinamonu ir sutriname iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Į puodą įpilame 100 ml vandens, beriame cukrų, agarą ir gerai permaišome. Užvedame ir verdame 1 minutę. Pilame riešutų masę, maišant, kaitiname iki užvirimo, bet neužverdame. Palaikome ant silpnos ugnies 1 minutę.
4.
Paruoštą masę išpilstome į indelius, atvėsiname iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą 1 val.
5.
Tiekti tinka su šviežiomis uogomis ar trintais vaisiais, galima pašlakstyti klevų sirupu.
Patarimai:
•
Agar agarą būtina užvirti, kitaip masė nesustings.
•
Rekomenduočiau, prieš gaminant, perskaityti etiketę ant agaro pakuotės. Ten parašytos proporcijos. Jums gali prireikti daugiau ar mažiau.