Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Agurkus nuskusti ir sutarkuoti kuo smulkiau, nusunkti, kad kuo mažiau skysčių būtų.Sudėti kiaušinius, cukrų, riešutus, razinas, aliejų, sutarkuotą citrinos žievelę. Viską išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į masę, viską išsukti. Skardą iškloti su kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Pašauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. vis patikrinant su mediniu pagaliuku ar iškepė.
Kai iškeps atvėsinti ir ragauti. Minkštas, agurkų kvapu dvelkiantis pyragas. Atrodo, kad ne agurkų pridėta, o medaus, tačiau ir spalva tokia žalsva gaunasi pyrago, tad neišsigąskite, jei atrodys neiškepęs ir šiek tiek drėgnas, jis toks turi būti.
Pabandykite!
Skanaus!
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!