Autorius apie receptą:
Labai paprastas kriaušių uogienės receptas be jokių įmantrybių! Taip paruoštą uogienę mes tepame ant batono riekelės, valgome su blynais, ruošiame pyragus!
Labai paprastas kriaušių uogienės receptas be jokių įmantrybių! Taip paruoštą uogienę mes tepame ant batono riekelės, valgome su blynais, ruošiame pyragus!
Jadvyga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
kriaušių
(svoris išvalytų)
500 gramų
cukraus
2 šaukšteliai
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kriaušes nulupti, išpjausti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
2.
Kriaušes sudėti į puodą, sluoksniuojant su cukrumi (viršutinis sluoksnis turėtų būti cukraus) ir palikti pastovėti per naktį, kad atsirastų skysčio.
3.
Tada puodą dėti ant viryklės ir kaitinti ant neddielės ugnies, vis pamaišant apie valandą (arba iki kriaušės suvirs bei uogienė sutirštės iki norimos konsistencijos). Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos suberti vanilinį cukrų.
4.
Karštą uogienę išpilsyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Palikti atvėsti.