1.
Uogas ir sultis kaitinkite, kol uogos suminkštės. Užvirti nereikia.
2.
Įdėkite medų. Pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
3.
Nuolat maišydami supilkite želatiną ir maišykite kol želatina ištirps. Aš naudojau želatinos miltelius, kurių nereikia brinkinti, o tik ištirpinti. Jeigu naudosite įprastą želatiną, ją prieš tai 15-20 min išbrinkinkite su dalimi apelsinų sulčių.
4.
Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite į silikonines formeles. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings (man užtruko apie 30min).
5.
Beje, jei naudosite uogas su kauliukais, pavyzdžiui avietes, prieš dedant į puodą pertrinkite per sietelį.