1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Ant skardos dėkite pomidorus, papriką, česnako skilteles (neluptas), į ketvirčius padalintą svogūną, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Daržovės neturi liestis viena su kita. Kepkite apie 35-40 minučių, kol daržovės gražiai karamelizuosis. Atvėsinkite.
2.
Jei naudosite laukinius ryžius, juos išvirkite iš anksto.
3.
Nuo pomidorų bei paprikos nuimkite odeles, išimkite sėklas. Česnaką išspauskite. Pomidorus, papriką, svogūną bei česnakus sutrinkite iki vientisos masės.
4.
Į puodą pilkite sultinį, trintas daržoves, sudėkite virtus ryžius ir užvirkite. Supilkite balzamiko actą, cukrų, druską, pipirus, išmaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.
5.
Tiekite pabarstę baziliku ir su šviežia duona.