1.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir atidėkite į šoną.
2.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Palikite šiek tiek, kad pravėstų.
3.
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio.
4.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kefyrą, pieną, atvėsintą tirpintą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vanilę. Atsargiai įmaišykite miltus. Nepermaišykite miltų, maišykite tik tol, kol tešla taps vientisa.
5.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinio baltymą su cukrumi iki standumo. Atsargiai, per tris kartus įmaišykite baltymus į tešlą. Nepermaišykite, neplakite, norime, kad tešloje liktų kuo daugiau oro.
6.
Tešlą palikite šaldytuve pastovėti bent pusę valandos. Nepraleiskite šio žingsnio! Pastovėjus, miltai išbrinks, dėl to vaflių struktūra bus dar lengvesnė ir traškesnė.
7.
Kepame vaflinėje. Priklausomai nuo vaflinės skirsis ir kepimo laikas, maniškei reikia 7 minučių.