Autorius apie receptą:
Kūčiukų kepimas – ne kas kita, o tikra meditacija. Mano merginos visada labai laukia, na gi kada čia kepsime kūčiukus. Joms tai didelis džiaugsmas. O man labai smagu stebėti, kaip
Kūčiukų kepimas – ne kas kita, o tikra meditacija. Mano merginos visada labai laukia, na gi kada čia kepsime kūčiukus. Joms tai didelis džiaugsmas. O man labai smagu stebėti, kaip jos noriai sukasi virtuvėje. Iškepėme 3 skardas.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų
kvietinių miltų
250 mililitrų
vandens
60 mililitrų
aliejaus
40 gramų
cukraus
0.5 šaukštelio
druskos
(2.5 g)
2 šaukštai
aguonų
6 gramai
sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildome (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).
2.
Miltus sumaišome su aguonomis, cukrumi, druska, mielėmis.
3.
Vandenį ir aliejų supilame į miltų mišinį, gerai išmaišome ir minkome rankomis tol, kol tešla nebelips prie jų. Apklostome ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 1.5 ar 2 val., kol masė patrigubės. Perminkome tešlą.
4.
Iš tešlos formuojame volelius ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įvertinkite, kad kūčiukai kepdami dar pakils. Kūčiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Aš kepant, juos vis permaišau, kad gražiai ir tolygiai apskrustų.