1.
Išplakiau kiaušinius, saldiklį, druską ir jogurtą. Beje, naudojant blenderį ar mikserį procesai vyksta greičiau ir sklandžiau ;)
2.
Sudėjau migdolų miltus, kepimo miltelius ir išmaišiau. Gerai išmaišyk.
3.
Tešla turėtų nesunkiai slysti nuo šaukšto, jeigu labai klampi, gali įpilti šiek tiek vandens (viskas priklauso nuo naudojamo jogurto).
4.
Jeigu naudosi citrinos sultis (labai rekomenduoju), tai supilk ir išmaišyk. Gali patarkuoti žievelės.
5.
Na ir atsargiai įmašiau mėlynes. Pasistenk nesutraiškyti jų ir nepersistenk su kiekiu. Supilsčiau į 12 keksiukų formelių.
6.
Pašoviau į 165 C orkaitę (vėjelio funkcija) 25-30 min.
7.
Palikau atvėsti ir skanavau (jeigu labai nekantrauji, čiupk tą keksiuką ir karštą, bet turėk omeny, kad įspėjau;)
•
Labai rekomenduoju neprašokti laimo ar citrinos sulčių – jos subalansuoja saldumą. Kad jau kalbame apie saldumą – ksilitolis analogiškas cukrui, bet jeigu naudosi eritritolį, reiktų šiek tiek daugėliau (tiesą sakant pirmą kartą kepdama dėjau 90 g ksilitolio, tačiau mano skoniui jie buvo kiek saldoki, visgi mėlynės irgi gerai atsveria saldumą.). Įvairių sirupų, medų nebandžiau, tad nepakomentuosiu. Manau kad su datulių tyre turėtų irgi pavykti, tik spalva bus tamsesnė.
•
Kuom keisti mėlynes? Šilauogėmis, avietėmis, braškėmis, šokolado gabaliukais, graikiškais ar karijų riešutukais, serbentais, gervuogėmis, aguonom (tada siūlyčiau dvigubai laimo ir patarkuok žievelės, o gali ir glaistu supilti kaip šiame recepte), kepintom kokosų drožlėm.. na esmę pagavai. Jetus, gi gamink juos “švarius”!
•
Užtepki sviestuko ir poruoki su pusryčių kapučino. Svarbu paminėti, kad rinktumeis nesutižusias tvirtas uogas ir dar kartą primenu: kad ir kaip norisi, NEPADAUGINK.