Autorius apie receptą:
Apie šiuos sumuštinius buvau prisiskaičiusi begales informacijos, perskaičiusi daug receptų ir, nepaisant puikių atsiliepimų, bijojau išbandyti savo virtuvėje. Man šis
Apie šiuos sumuštinius buvau prisiskaičiusi begales informacijos, perskaičiusi daug receptų ir, nepaisant puikių atsiliepimų, bijojau išbandyti savo virtuvėje. Man šis variantas atrodė neįmanomas, nesuderinamas... Tačiau aš gi buvau pažadėjusi pasidalinti kelis receptus su obuoliais ne tik desertų pavidale, tad pažadą tęsiu. Ką galiu pasakyti apie šį šedevrą? Ogi tai, kad tik suvalgiusi sumuštinį puikiai žinojau, kad jį vėl gaminsiu, tik šį kartą jau savaitgalio pusryčiams, kai visa šeima bus namuose, kad ir vyras galėtu pasimėgauti, nes aš su vyresnėliu šį sumuštinį įvertinome 9.5/10.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 riekelės
duonos
2 griežinėliai
šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas
svogūnų
1 vienetas
obuolių
2 lapai
salotų mišinio
pagal poreikį
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Keptuvėje pakepiname šoninę, kol ji gražiai apskrus. Išimame iš keptuvės ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2.
Toje pačioje keptuvėje, su likusiais nuo šoninės kepimo riebalais, pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudedame kubeliais pjaustytus obuolius ir pakepiname kartu, kol obuoliai šiek tiek suminkštės.
3.
Duoną aptepame sviestu, uždedame po lapą salotų, ant viršaus uždedame svogūnų - obuolių mišinio ir ant viršaus dedame apskrudusią šoninės juostelę. Paprasta, greita ir skanu.