1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros, kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio.
2.
Pagrindui sausainius susmulkinti iki trupinių, galima tai daryti elektriniu maisto smulkintuvu arba sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti kočėlu. Sausainių trupinius suberti į dubenį, supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti.
3.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens išimamu dugnu) dugną ir šonus patepti trupučiu sviesto (ar aliejaus). Sukrėsti sausainių masę. Spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir 2-3 cm sieneles.
4.
Kepti įkaitintoje į iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 7-8 minutes arba iki lengvai rustels, kad pagrindas sutvirtėtų.
5.
Į vidutinį puodą dėti spanguoles, pilti spanguolių sultis, berti cukrų ir druską. Virti ant vidutinės kaitros apie 10 minučių arba tol, kol spanguolės suminkštės. Spanguoles sutrinti elektriniu trintuvu.
6.
Paruoštą spanguolių masę pertrinti per sietelį paliekant sėklų gabaliukus. Spanguolių masės turėtų būti 400 ml, jei tiek nėra, įpilkite dar šiek tiek spanguolių sulčių (arba vandens).
7.
Į kitą dubenį supilti sutirštintą kondensuotą pieną, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti konditerine šluotele. Tuomet lėtai, nuolat maišant, supilti spanguolių masę ir gerai permaišyti. Supilti į kepimo formą ant pakepto pagrindo.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 35 minutes arba tol, kol kremo kraštai sutvirtės, o viduryje dar šiek tiek judės lyg žėlė.
9.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Kai atvės kambario temperatūroje, perkelti į šaldytuvą iki kol tieksite.
10.
Patiekiant galima papuošti grietinėle, standžiai išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, bei pabarstyti spanguolėmis.