1.
Bulves sutarkuoti stambia burokine tarka, truputį nuspausti, kad būtų mažiau skysčio, sudėti į dubenį. Berti 50 g tarkuoto sūro, berti prieskonius bulvėms, druską, pipirus ir išmaišyti.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti tol, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
3.
Į dubenį dėti faršą, berti keptus svogūnus, prieskonius maltai mėsai, druską, pipirus ir išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti pusę bulvių masės, tuomet dėti faršą ir sudėti likusią dalį tarkuotų bulvių.
5.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, dėti grietinę, pilti grietinėlę, berti miltus, 150 g tarkuoto sūro, druskos, pipirų ir gerai išplakti. Paruoštą plakinį užpilti ant bulvių viršaus ir truputį pabadyti su šakute.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą 10 minučių, tuomet pabarstyti likusiu 50 gramų sūriu ir dar kepti 10 minučių.
7.
Tinka patiekti su grybų padažu.