Autorius apie receptą:
Puikus ir labai greitai pagaminamas slyvų džemas. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį ir slyvų saldumą.
Puikus ir labai greitai pagaminamas slyvų džemas. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį ir slyvų saldumą.
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai
slyvų
2 kilogramai
cukraus
200 gramų
tirštinamojo uogienės mišinio su pektinu
(naudojau parodytą nuotraukoje)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Slyvas perpjauti pusiau. Iš slyvų išimti kauliukus.
2.
Iškaulintas slyvas permalti per mėsmalę ir suberti į puodą.
3.
Ten pat suberti cukrų, užkaisti ir kaitinant kaskart nugriebti susidarusias putas. Kai putų jau nebebus, pavirti dar apie 10-15 minučių ir supilti tirštinamajį uogienių mišinį. Pavirti dar 5 minutes.
4.
Supilstyti į švarius sterililius stiklainius, užsukti, apversti dangteliais žemyn ir palikti atvėsti.