1.
Į dubenį suberti ryžius, sūrį, ciberžolę, įspausti česnako, įdėti majonezo, pabarstyti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinti, pievagrybius perpjauti pusiau arba, jei didesni galima perpjauti ir į daugiau dalių, sudėti į kitą dubenį, įdėti majonezo ir permaišyti.
3.
Formą salotoms įkloti maistine plėvele, į apačią dėti ryžių ir sūrio masę, gerai prispausti prie dugno, tuomet dėti vištienos masę ir paskirstyti per visą plotį, prispausti.
4.
Formą su salotomis uždengti lėkšte, kurioje norite tiekti ir staigiu judesiu apversti. Nuimti formą, atsargiai nuimti maistinę plėvelę ir tiekti.
•
Jei norite, galima ruošti ir naudojant specialų žiedą salotų sluoksniavimui (tinka ir nusegamas pyrago formos žiedas apie 18 cm skersmens) apsukti maistine plėvele, kad neprilptų salotos. Padėti ant lėkštės, kurioje norite formuoti salotas, tuomet dėti vištienos masę, tuomet ryžius. Prieš tiekiant žiedą nuimti. Bet jei norisi, galima tiekti ir tiesiog dubenyje.