1.
Šakute mieles ištrinkite su cukrumi ir dalimi (kokiais 50 ml) šilto vandens ir palikite pastovėti keletą minučių, kol truputį suputos.
2.
Miltus persijokite. Į mielių mišinį berkite pusę persijotų miltų, supilkite likusį šiltą vandenį ir užmaišykite tešlą. Dubenį su tešla pridenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Man tai paprastai užtrunka apie valandą.
3.
Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, druską ir aguonas, supilkite aliejų. Tešlą gerai išminkykite. Ji turėtų būti minkštą, elastinga, gali būti truputį lipni. Jei atrodo per lipni, įberkite dar miltų, o jei per kieta - įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.
4.
Tešlą suspauskite į kamuolį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus, indą uždenkite rankluoščiu. Apie 1-1.5 valandos palaikykite šiltai, kol tešla pakils.
5.
Iš tešlos formuokite ne storesnius negu piršto storio volelius, juos pjaustykite ir dėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, palikdami erdvius tarpus, nes kepdami kūčiukai gana smarkiai pučiasi.
6.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol kūčiukai gražiai pagels.