Autorius apie receptą:
Ši moliūgienė superinė - ir skoniu, ir savo ryškia oranžine spalva.
Ši moliūgienė superinė - ir skoniu, ir savo ryškia oranžine spalva.
Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 kilogramai
moliūgų
1 kilogramas
cukraus
2 vienetai
citrinų
2 vienetai
apelsinų
1 šaukštelis
citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą nulupti, išvalyti ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į didelį dubenį, užpilti cukrumi ir palaikyti porą valandų.
2.
Viską suversti į didelį puodą, įtarkuoti apelsinų ir citrinų žieveles ir smulkiai supjaustytą minkštimą. Nedėti baltojo žievelių sluoksnio ir kauliukų.
3.
Virti apie 30 minučių, tada sutrinti smulkintuvu, sudėti citrinų rūgštį ir dar kartą užkaitinti. Viską išpilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.
4.
Tinka blynams, košėms, ledams ar varškei pagardinti ar net ant paskrudintos duonos riekelės užtepti.