Autorius apie receptą:
Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis ragavusių manė valgantys šaldytus kivius. Kelis metus bandžiau šaldyti rabarbarų
Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis ragavusių manė valgantys šaldytus kivius. Kelis metus bandžiau šaldyti rabarbarų gabaliukus – gaudavosi košė ir tiek, bet štai mintis juos pasaldinti ir sumaišyti su aguonomis virto tobulu pagardu ledams, sausainiams ir net tortams. Šiomis dienomis pjaunu stiebus ir gaminu naują partiją.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
rabarbarų
200 gramų
cukraus
4 šaukštai
aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
1 kg rabarbarų kotų nulupu, supjaustau griežinėliais, blenderiu ar virtuvinio kombaino S peiliais susmulkinu iki mažų gabaliukų (galima pjaustyti ir peiliu) ir sumaišau su 200 gr balto cukraus, 4 v. š. aguonų.
2.
Palaukiu, kol cukrus ištirps, dedu į mažyčius šaldymo indelius ir nešu į šaldiklį. Puikus vitaminų ir rūgštelės užtaisas žiemą. Kadangi šaldymui konservantai nebūtini, cukraus galima ir nedėti.