Autorius apie receptą:
Į šokoladą galite įpilti stipresnio alkoholio (romo, brendžio, likerio ar kt.), įberti čili pipirų ar kitų priedų, jei mėgstate pikantiškesnį skonį.
Į šokoladą galite įpilti stipresnio alkoholio (romo, brendžio, likerio ar kt.), įberti čili pipirų ar kitų priedų, jei mėgstate pikantiškesnį skonį.
Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė:
Genialumas slypi paprastume. Toks ir šis receptas - pagaminti paprasta, o skonis puikus. Gamindami mes šiek tiek painterpretavome ir slyvas mirkėme vandenyje, į kurį įpylėme
Genialumas slypi paprastume. Toks ir šis receptas - pagaminti paprasta, o skonis puikus. Gamindami mes šiek tiek painterpretavome ir slyvas mirkėme vandenyje, į kurį įpylėme kelis šaukštus brendžio. Brendžio prieskonis saldainukams labai tiko. Rekomenduojame šiems skanėstams rinktis geros kokybės šokoladą, nes tas atsipirks su kaupu. O jeigu norite dar daugiau įvairovės, saldainiukus galite apibarstykite smulkintais riešutais - migdolai ar pistacijos čia tiks idealiai.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų
džiovintų slyvų
120 gramų
juodojo šokolado
(arba pieniškas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Slyvas pamirkome šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nusausiname.
2.
Šokoladą ištirpiname.
3.
Į lėkštę patiesiame kepimo popieriaus.
4.
Slyvas merkiame į šokoladą (aš tą dariau dviem mediniais pagaliukais), gerai nuvarviname ir dedame į lėkštę.
5.
Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai tiek to gaminimo, o rezultatas - rojus žemėje :) Skanaus!