Autorius apie receptą:
Labai kvapnūs ir skanūs, nesudėtingi raudonųjų serbentų drebučiai žiemai. Paruošti juos tikrai labai paprasta, o skonis - tiesiog puikus. Idėją radau gaminimo grupėje,
Labai kvapnūs ir skanūs, nesudėtingi raudonųjų serbentų drebučiai žiemai. Paruošti juos tikrai labai paprasta, o skonis - tiesiog puikus. Idėją radau gaminimo grupėje, išbandžiau ir labai patiko!
(...daugiau)(...mažiau)
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai
raudonųjų serbentų
(matuoju stiklainiais)
1 kilogramas
cukraus
1 vienetas
apelsinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Serbentus gerai nuplaunu, nuskabau šakeles ir sudedu į sulčiaspaudę kartu su nuluptais apelsinais.
2.
Sultis supilu į puodą, suberiu cukrų ir kaitinu ant nedidelės ugnies, vis pamaišant, kol užvirs. Kai susidarys putos, jas nugrėbti. Virti ant nedidelės kaitros apie 10 - 15 minučių.
3.
Masę supilstyti į gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti, šiltai uždengti ir palikti atvėsti.
Visur rašoma kad drebučius reikia atvėsinti,po to tik užsukti dangtelius,nes pelyja.
Man visi iškart užsukti supelijo,o užsukti kitą dieną ne. ATSAKYTI
Stasė
2023-07-17 19:11
Uždarinėkit naujais dangteliais,visada uždarau iš karto,.tik neapverskit o tik šiltai užklokit,nes jeigu šaltoj patalpoj tai galit rasti sustengusius .