Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g miltų
1 šaukštas cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
50 g sviesto
300 ml pieno
1 pakelis mielių
1 kiaušinis
Aguonos (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpinti, supilti pieną. Į drungną mišinį įmaišyti mieles. Mielių mišinį sumaišyti su miltais ir užminkyti tešlą. Jei reikia, dar įberti miltų, ir minkyti, kol tešla nebelips prie pirštų. Uždengti ir mažiausiai 30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Pakilusią tešlą paminkyti ir padalyti į tris lygias dalis. Iš kiekvienos iškočioti po skritulį. Jį padalyti aštuonis trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu, kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir šiltoje vietoje laikyti apie 20 mimučių, kad pakiltų. Pakilusius ragelius aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir kepti 220 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių. Skanaus!