1.
Ruošiame tešlą: vandenį truputį pašildome, suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame, kad mielės suputotų. Tuomet beriame žoleles, po truputį beriame miltus ir maišome, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilame aliejų, gerai išminkome ir paliekame pakilti šiltoje vietoje, kol ruošime padažą.
2.
Ruošiame padažą tešlai aptepti: pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome gabaliukais, sutriname (aš trinu bulvių grūstuve). Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepiname svogūną, dedame pomidorus ir maišydami kepame, kol išgaruos dalis skysčio ir pomidorų masė ims tirštėti. Sudedame česnakus, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir dar kelias minutes pakepiname. Nukeliame nuo ugnies.
3.
Iškočiojame tešlą. Aptepame pomidorų tyre. Barstome dalį fermentinio sūrio, dedame lašišą ir smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstome likusį sūrį.
4.
Kepame apie 20 - 30 minučių, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę). Skanaus!