Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g konservuotų žirnelių
40 g sviesto
1 v. š. miltų
250 ml sultinio
krapai, česnakas
1 morka
1 svogūnas
druskas, pipirai
2 riekelės baltos duonos
1 v. š aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žirnelius (be skystimo) išplakti mikserio pagalba iki vientisos masės. Supjaustytus morką ir svogūną pakepinkite ant sviesto. Į keptuvę suberkite miltus, gerai sumaišykite, ir kepkite daržoves su miltais dar 3 min. Į sultinį sudekite daržovių ir miltų, žirnelių masę. Visą laiką maišydami užvirinkite, virkite dar 5 min. ant silpnos ugnies. Duoną supjaustykite smulkiai kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkiai kapotą česnaką, duonos kubelius. Kepkite kol švelniai apskrus. Pateikite sriubą, pabarstytą krapais ir skrebučiais.