Iš miltų, trynio, druskos, sviesto ir 1 šaukšto cukraus suminkyti trapią tešlą. Pridengus palaikyti šaltai. Tešla iškloti vaisių torto formą ir kepti kol gražiai pagels. Torto paplotis turi būti šviesiai rusvas.
Nuluptus obuolius perpjauti j 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą supjaustyti plonomis skiltelėmis. Po truputį suberti į verdančias obuolių sultis. Šiek tiek pavirinti, išgriebti ir nuvarvinti sietelyje.
Nuvarvintas sultis užpilti ant gervuogių, po 5 minučių nupilti. Tešlos pagrindą aptepti pašildytais obuolių drebučiais ir papuošti obuoliais bei uogomis. Glajų išmaišyti su cukrumi ir kalvadosu, supilti j obuolių sultis ir užvirinti, po to užpilti ant torto. Laikyti šaltai, kol sustings.
Šaldyti 1 valandą.Kepti 15 minučių, 200 C orkaitėje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)