Autorius apie receptą:
Nepastebimai artėja ruduo... Atostogos jau eina į pabaigą. Pradėjo nokti rudeniniai obuoliai ir oras jau atvėso. O aš vis dar bandau išsaugoti vasaros prisiminimų ir skonio
Nepastebimai artėja ruduo... Atostogos jau eina į pabaigą. Pradėjo nokti rudeniniai obuoliai ir oras jau atvėso. O aš vis dar bandau išsaugoti vasaros prisiminimų ir skonio žiemai. Šios vasaros atradimas obuolių ir aviečių uogienė. Man ji toookia skani. Žinau virsiu ir kartosiu dar ne kartą.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo
obuolių
1 kilogramas
aviečių
1 kilogramas
cukraus
100 mililitrų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avietes nuplauname.
2.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabalėliais.
3.
Avietes su obuoliais beriame į puodą, užpilame cukrumi, vandeniu.
4.
Verdame ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, kad nepradėtų svilti. Uogienė suvirs ir taps tiršta ir gražios rožinės spalvos. Viriau uogienę apie 40 min. (tai gali užtrukti 0,5 – 1 val.).
5.
Uogienę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame.