1.
Sausainius sutryniau ir sumaišiau su tirpintu sviestu. Iš sausainių trupinių pailgoje silikoninėje formoje suformavau deserto pagrindą ir kraštelius. Padėjau į šaldytuvą, kol ruošiau viršų.
2.
Mėlynių sirupą nuo uogienės supiliau į varškę (jeigu mėgstate saldžiau, varškę dar pagal skonį pasaldinkite cukrumi). Likusias mėlynes sutryniau mikserio pagalba.
3.
Padaliniau varškės masę į dvi dalis. Želatiną - į tris.
4.
Tada ištirpinau vieną želatinos dalį su 100ml karšto vandens ir atvėsintą sumaišiau su varškės kremu. Supyliau ant sausainių pagrindo. Padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Kai sustingo, pasiruošiau kitą sluoksnį - antrą želatinos dalį ištirpinau su 100 ml karšto vandens ir, kai atvėso, bei sumaišiau su trintomis mėlynėmis. Mėlynių sluoksnį paskleidžiau ant varškės sluoksnio. Padėjau į šaldytuvą sustingti.
6.
Kai sustingo, pasiruošiau trečią sluoksnį - likusią želatiną ištirpinau su 100ml karšto vandens ir, kai pravėso, sumaišiau su varške ir atsargiai paskleidžiau ant deserto viršaus.
7.
Padėjau į šaldytuvą visiškai sustingi.
•
Aš naudojau Dr.Oetker želatinos miltelius, kuriuos pakanka užpilti karštu vandeniu ir jie ištirpsta. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją užpilkite šaltu vandeniu, palikite 15-20 minučių išbrinkti, o tada ištirpinkite virš garų vonelės.
•
Mano naudota uogienė nebuvo saldi, tad puikiai tiko viduriniam sluoksniui. Jeigu jūsų uogiene saldi, į šį sluoksnį spauskite šiek tiek citrinos sulčių.
•
Kitą kartą daryčiau galbūt daryčiau be sausainių pagrindo, nes pjaustant jie šiek tiek trupėjo.