Autorius apie receptą:
Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina šiek tiek daugiau nei 2 l deserto.
Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina šiek tiek daugiau nei 2 l deserto.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras
kefyro
1 litras
braškių
7 šaukštai
cukraus
(reguliuokite pagal savo skonį)
3 šaukštai
želatinos
100 mililitrų
vandens
(želatinai brinkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti.
3.
Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyrą. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną į kefyro masę. Gerai išmaišome.
4.
Desertą pilame į norimą formą ir dedame į šaldytuvą stingti.