Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
7 kilogramai
kopūstų
(gryno svorio, jau smulkintų)
2 vienetai
morkų
(nedidelių, tarkuotų)
4 šaukštai
druskos
(nubrauktų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstus pasmulkinti, sudėti tarkuotas morkas, druską. Rankomis išmaišyti ir paminkyt. Kopūstus laikiau 10 litrų puode, nes kitokio indo jiems neturiu. Puode kopūstus šiek tiek paspausti, ant viršaus dėti medinį padėkliuką ir sunkią plytą arba kitą svorį.
2.
Vandens į kopūstus nepilti, jie patys išskiria natūralias sultis.
3.
Palikti kopūstus pastovėti 3 dienas ten kur šilta, po 3 dienų atsiranda putos ir rūgimo kvapas. Kelis kartu per dieną reikia pabadyti mediniu pagaliuku. Taip laikyti apie 3 - 4 dienas vis pabadant, priklausomai nuo šilumos ir rūgimo proceso.
4.
Užraugtus kopūstus laikyti vėsiai (aš laikau šaldytuve).
svarbu kokiu laiku (priklausomai nuo mėnulio padėties ) kopūstus pjaustysit, nes kitaip galit ir negaut norimo skonio. Bus minkšti, o ne traškūs. Galima pagardyt kmynais ir spanguolėm ar įdėti į indo dugną antaninių obuolių puselių.
ATSAKYTI
Dalia
2023-10-03 22:19
Dėjau delčioj ir buvo mimnšti greičiausiai priklauso nuo kopūstu rūšies,kitus kartus dėjau tai buvo kieti
ATSAKYTI