1.
Pirmam sluoksniui į dubenį įpilti šalto vandens, ant jo užbarstyti želatinąi. Atidėti 15 minučių, iki išbrinks.
2.
Mandarinus nulupti, išspausti sultis. Galima tai daryti elektriniu spaustuvu arba tiesiog sudėti į dubenį ir spausti šaukštu ar šakute. Tuomet perkošti, kad liktų kuo mažiau minkštimo.
3.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti garų vonelėje. Šiek tiek atvėsinti.
4.
Į dubenį su mandarinų sultimis suberti cukrų, išmaišyti. Maišant supilti ištirpusią ir pravėsusią (bet dar lengvai šiltą) želatiną.
5.
Į stiklines (naudojau 4 stiklines) lygiomis dalimis supilti mandarinų masę ir dėti į šaldytuvą iki sustings.
6.
Kai pirmas sluoksnis sustings, pasiruošti antrą sluoksnį. Į dubenį pilti vandenį, ant jo užbarstyti želatin ir palikti apie 15 minučių, iki kol išbrinks.
7.
Į puodą suberti cukrų, pilti grietinėlę ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps. Tuomet nukelti nuo kaitros, sudėti vanilę, želatiną ir išmaišyti iki kol želatina ištirps ir masė taps vientisa. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Tada atsargiai, geriausia šaukštu grietinėlės masę paskirstyti į stiklinės ant mandarinų sluoksnio.
8.
Paruoštus desertus dėti į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai sutvirtėtų.