1.
Jei naudojate pilnus vištienos sparnelius, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis, mažąsias dalis (galiukus) atidėkite - jų nereikės. Jei naudojate tik vištienos sparnelių vidurines dalis ar petukus, nieko pjaustyti nereikia.
2.
Vištienos sparnelius gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
3.
Mažame indelyje sumaišykite druską, rūkytos paprikos miltelius, aitriosios paprikos miltelius ir pipirus.
4.
Šį prieskonių mišinį per kelis kartus užbarstykite ant sparnelių, kaskart gerai išmaišydami, kad jie tolygiai pasidengtų.
5.
Jei skubate, sparnelius galite kepti ir iškart, bet jei ruošiate iš vakaro, šis žingsnis suteiks sparneliams daugiau traškumo - sudėkite juos vienu sluoksniu ant lėkštės ar kepimo formos ir dėkite į šaldytuvą neuždengtus bent 8 valandoms (galima ir ilgiau). 15-20 min prieš kepimą išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių režimu viršus+apačia, be vėjelio (jei norite sparnelius kepti ant grilio, žr. patarimus po receptu).
7.
Sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kad vienas su kitu nesiliestų.
8.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tada sparnelius apverskite ir kepkite dar 20-25 min iki gražiai apskrus.
9.
Kol kepa sparneliai, pasiruoškite padažą. Prikaistuvyje arba nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Tada sudėkite barbekiu padažą, medų ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite iki vientisumo. Užvirinkite, tada ugnį sumažinkite iki labai mažos ir nuolat maišydami kaitinkite apie 10 min, kad padažas sutirštėtų. Nuimkite nuo ugnies ir uždenkite puodą dangčiu, kad padažas liktų šiltas.
10.
Iškepusius sparnelius sudėkite į didelį dubenį. Užpilkite padažą ir mediniu šaukštu gerai išmaišykite, jog visi sparneliai tolygiai pasidengtų.
11.
Kepimo skardą išklokite nauju kepimo popieriaus lapu ir vėl ant jos išdėliokite sparnelius, kad nesiliestų.
12.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje 5-6 min iki padažas ant sparnelių ims burbuliuoti, t.y. karamelizuotis.
13.
Išimkite sparnelius iš orkaitės, leiskite 2-3 min atvėsti skardoje, o tada tiekite.
•
Jei sparnelius kepsite ant grilio, įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros, groteles sutepkite aliejumi, sudėkite sparnelius ir kepkite 20 - 25 minutes, apversami kas 5 minutes. Tada sparnelius sumaišykite su paruoštu padažu, vėl išdėliokite ant grotelių ir kepkite dar 5-6 min, apversdami kas 1-2 min.
•
Padažas patiekiant. Kadangi sparneliai yra sodraus skonio, mums juos patinka tiekti su gaiviu graikiško jogurto padažu. Jį ruošiame paprastai: į graikišką jogurtą įspaudžiame šiek tiek citrinos (arba žaliosios citrinos) sulčių, pagardiname žiupsneliu druskos bei pipirų ir dosnia sauja smulkintų žalumynų - tinka mėtos, petražolės, kalendros, bazilikai, krapai ar ką tik turite po ranka.