Lęšių kepsneliai be mėsos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lęšių kepsneliai be mėsos
Autorius apie receptą: Šiam savaitgaliui išbandžiau šiuos maltinukus, kurie ir man labai patiko. Tad jei mėgstate lęšius, tai tikrai siūlau išbandyti. Šiam savaitgaliui išbandžiau šiuos maltinukus, kurie ir man labai patiko. Tad jei mėgstate lęšius, tai tikrai siūlau išbandyti. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
200 gramų raudonųjų lęšių
1 vienetas kiaušinių (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto bandelių (pilno grūdo)
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
1 lapelis lauro lapų
1 šlakelis pieno
1 šakelė čiobrelių
1 pundelis petražolių (šviežių, smulkintų)
2 šaukštai pilno grūdo miltų (apytikriai)
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltos kalendros
pagal skonį maltos ciberžolės
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą pilti vandenį, berti lęšius, dėti lauro lapą, čiobrelio šakelę, berti druską ir virti apie 25 minutes iki kol lęšiai bus minkšti ir vandens visiškai neliks. Atidėti atvėsti.
2.
Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3.
Į keptuvę dėti sviesto, suberti česnaką, svogūną ir apkepti kelias minutes.
4.
Į dubenį dėti bandelę, užpilti pieno ir palikti iki kol išbrinks. Kai išbrinks, nusunkti, dėti į puodą su atvėsusiais lęšiais. Įmušti kiaušinį, suberti druską, ciberžolę, juodus pipirus, aitriųjų paprikų miltelius, muskato. Sudėti apkeptą svogūną su česnaku, petražoles, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Palikti 25 - 30 minučių pastovėti.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Sudrėkinti rankas vandeniu, imti paruoštos masės, formuoti kepsnelį, dėti į keptuvę ir kepti ant nedidelės ugnies po kelias minutes iki kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Patiekti su norimu garnyru ar salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital