1.
Anakardžius užpilu karštu vandeniu ir palieku bent dvi valandas išbrinkti ir suminkštėti. Išbrinkusius nusunkiu.
2.
Į trintuvą dedu suminkštėjusius anakardžio riešutus, rūkytą lašišą ir citrinų sultis.
3.
Trinu nedideliu greičiu, vis nustumdama ingredientus nuo sienelių link trintuvo ašmenų. Trinu iki norimos konsistencijos - trumpiau trinant ji bus grūdėtesnė, tekstūriškesnė, ilgiau - vientisesnė. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi, įpilu dar šiek tiek citrinų sulčių ar įberiu druskos ir/ar žiupsnelį pipirų.
4.
Šią lašišos užtepėlę aš labai mėgstu tepti ant orkaitėje iškeptų saldžių bulvių riekelių, pabarstyti trupučiu rūkytos paprikos, smulkintais riešutais bei žalumynais - šventės verta užkandėlė. Bet ji taip pat labai skani užtepta ant juodos duonos, mėgiamo skrebučio ar tiesiog kabliuojama daržovių lazdelėmis.