Autorius apie receptą:
Vėl cukinijos, bet kai turi tiek savo auginto gėrio ir dar tokio skanaus, tikrai negali išmesti, tik vaišinti draugus ir gaminti gaminti... Tik po gero mėnesio pribrendau išvirti
Vėl cukinijos, bet kai turi tiek savo auginto gėrio ir dar tokio skanaus, tikrai negali išmesti, tik vaišinti draugus ir gaminti gaminti... Tik po gero mėnesio pribrendau išvirti šią uogienę. Uogienė labai skani, tokia visa traški!
(...daugiau)(...mažiau)Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
cukinijų
500 gramų
morkų
500 gramų
cukraus
1 vienetas
citrinų
3 šaukšteliai
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją nuplauti, nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu, supjaustyti 1,5 - 2 cm kubeliais.Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti iš citrinos išspaustomis sultimis ir palaikyti, kol išsiskirs cukinijų sultys (išsiskiria kaip tik per tą laiką, ko, paruošiamos morkos). Tuomet užvirti ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.
2.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijos išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės (viriau apie 30 min.).
3.
Tuomet paruoštas daržoves sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje. Po to uogienę virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis.
4.
Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.