Keptas brie sūris Helovinui "Mumija"

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Keptas brie sūris Helovinui "Mumija"
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Gardus, aromatingas ir ideliai tinkantis prie užkandžių stalo! O šis dar ir primena mumiją, tad puikiai atrodys per Helovyną. Beje, galite naudoti ir kitus mėgstamus džemus. Gardus, aromatingas ir ideliai tinkantis prie užkandžių stalo! O šis dar ir primena mumiją, tad puikiai atrodys per Helovyną. Beje, galite naudoti ir kitus mėgstamus džemus. Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų brie sūrio (arba kamembero)
2 lakštai bemielės sluoksniuotos tešlos (apie 200 g)
4 šaukšteliai figų džemo (arba pagal skonį, galima keisti apelsinų, aviečių ar kitu mėgiamu džemu)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vandens
Papuošimui:
2 griežinėliai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
šiek tiek kreminio sūrio (arba graikiško jogurto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200° C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2.
Sluoksniuotos tešlos lakštus sujungti vieną su kitu (dedu, kad krašteliai persidengtų ir suspaudžiu šakute, o po to dar pirštu). Iškočioti į kvadratą, kad jo pakaktų uždengti sūrį.
3.
Brie sūrio viršų nupjauti, tuomet tepti figų džemą, uždėti viršų atgal, lengvai spustelėti.
4.
Ant iškočiotos tešlos, į centrą dėti sūrį, peiliu padaryti du pjūvius abiejose ilgosiose tešlos pusėse, likusius kraštus supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti sūrį, kad gautųsi mumijos imitacija. Gerai rankomis apspaudyti šonus, kad kepamas sūris neištekėtų.
5.
Į nedidelį indelį įmušti kiaušinį, pilti 1 arbt.šaukštelį vandens, išplakti. Visą tešlą aptepti kiaušinio plakiniu.
6.
Sūrį kepti įki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 min arba iki tešla lengvai paruduos.
7.
Alyvuoges perpjauti per pusę, supjaustyti griežinėliais, į vidurį dėti šiek tiek kreminio sūrio suformuojant akytę.
8.
Paruoštas "akytes" dėti ant iškepusio sūrio.
9.
Patiekti su mėgstamais krekeriais, obuoliais ar kitais vaisiais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital