Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu.
Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl išmaišome.
Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*, didesnio nei išardoma tortinė forma, kad kraštai užsilenktų ir pasidarytų borteliai. Tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20min, kol viršus lengvai paruduos (neperkepkite).
Grietinėlę išplakti su šaukštu cukraus, sudėti maskarponės sūrį, likusi cukrų, varškę ir viską vėl gerai išplakti su plakikliu iki purios masės. Plakant supilti piene išbrinkintą želatiną ir išspausti pusės citrinos sultis. Gautą masę sukrėsti ant atšalusio pagrindo, gražiai išlyginti. Kai masė pradės stingti puošti braškėmis. Braškių viršūnėles pamirkyti ištirpintame šokolade sumaišytame su 2-3 šaukštais pieno. Šokoladą tirpinti vandens vonelėje. Tortą reikėtų bent per naktį palaikyti šaldytuve. Torto šonus puošti migdolų arba kokoso drožlėmis.
* tešlą geriausia kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kepti su jais, iškepus lengvai juos nuimsite
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)