Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų (ar black treakle) visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpo ir nuimkite nuo ugnies.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda… Jei neturit ūpo ir laiko, nebus pasaulio pabaiga, jei miltų ir nepersijosite…. Sijoti reikia, kad daugiau oro patektų į miltus…
Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite.
Tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti…
Svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų… t. y. – atšaltų…
Šaldytuve laikykite bent valandą… Galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau…
Išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. Kai jau pradėsite kočioti tešlą, įjunkite orkaitę. (180 C)
Jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros…
Nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko…. Na, bent jau man reikėjo.
Nes čia tikrai nepavyks iškočioti didžiausio lakšto kaip kokiems virtiniams…. Maximumas, kokį man pavyko pasiekti, buvo dviejų knygų dydžio….
Nes tešla labai lengvai skyla… Tešlą kočiojam kuo plonesnę, t. y., maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos…
Aišku, galite ir labai storą tą tešlą palikt… Bet sausainiai nebus tokie skanus Tai va, darykite iš sausainių širdutes, elniukus, eglutes ir t. t.,
Dėmesio! Nesudeginkite, nes man pavyko sudeginti vieną padėklą labai sėkmingai… Kepti apie 10- 12 minučių, ne ilgiau….
Jei orkaitė jūsų kaip mano ir mėgsta kaitinti labiau nei reikia, tai mažinkite karštį iki 160 C.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)