Autorius apie receptą:
Šie saldainiai yra tiesiog bomba! Skonių sprogimas. Esu tikra, kad Jums patiks. Paragavau tokių saldainių ir supratau, kad būtinai turiu jų pasigaminti. Bandžiau porą
Šie saldainiai yra tiesiog bomba! Skonių sprogimas. Esu tikra, kad Jums patiks. Paragavau tokių saldainių ir supratau, kad būtinai turiu jų pasigaminti. Bandžiau porą savaičių, kol atradau tobulai derančius ingredientus. Iš nurodytų ingredientų paruošite 16 saldainių.
(...daugiau)(...mažiau)kitchenJulie
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
100 gramų
juodojo šokolado
(bent 50% kakavos)
16 vienetų
džiovintų slyvų
(didesnių, drėgnų)
16 vienetų
graikinių riešutų
(puselių ir trupučio papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiekvieną riešuto puselę įdėkite į džiovintos slyvos vidų, dailiai užspauskite kraštelius.
2.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ar folija.
3.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje - į mažą puodą dėkite laužytą šokoladą, jį statykite ant didesnio puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite šokoladą virš verdančio vandens, kol šokoladas ištirps. Kai visiškai ištirps, nuimkite nuo kaitros.
4.
Slyvas po vieną dėkite į šokoladą, apvoliokite, kad psidengtų šokoladu. Dėkite ant kepimo popieriaus.
5.
Pabarstykite smulkintais riešutais. Palikite atvėsti ir sutvirtėti. Laikyti sandariame indelyje, sausoje ir vėsioje vietoje.