1.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir išplakti iki purios, vientisos masės. Plakti maždaug 4 minutes. Įpilti konjako.
3.
Ištirpinti sviestą, jį atvėsinti, kad nebūtų karštas, supilti į dubenį su kiaušiniais, įberti druskos, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir juos palaipsniui, vis maišant, berti į dubenį.
4.
Sudėti supjaustytus obuolius į paruoštą tešlą ir atsargiai išmaišyti.
5.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, aptepti sviestu, supilti tešlą ir gražiai palyginti viršų.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Jei pas jus viršus kepa stipriau, tai temperatūrą sumažinkite ir kepkite truputį ilgiau. Ar iškepė patikrinkite mediniu smeigtuku - įsmeikite jį į pyrago vidurį ir ištraukite, jei pyragas iškepęs, tai smeigtukas turi likti švarus.
7.
Iškepusį pyragą palikite formoje iki kol visiškai atvės, o tuomet jau bus galima išimti.
8.
Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra, o šalia labai tinka patiekti kaušelį vanilinių ledų.