1.
Jeigu dilgėlės jaunos, jas tiesiog atsargiai nuplaukite. Jeigu ūgtelėjusios, tada sudėkite į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.
2.
Storadugniame puode ant šiek tiek sviesto arba aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Sudėkite dilgėles ir dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas bulves, užpilkite daržovių sultinį, užvirinkite ir virkite apie 5-10 min (iki kol bulvės suminkštės).
3.
Tada sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu). Įmaišykite pasmulkintą pelėsinį sūrį ir išmaišykite, jog sūris ištirptų.
4.
Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Supilstykite į dubenėlius. Patiekiant galima užbalinti trupučiu grietinės, grietinėlės arba jogurto.