Autorius apie receptą:
Traški odelė, sultinga mėsa. Tai puikus kepsnys, kuris nereikalauja daug laiko ir dėmesio!
Traški odelė, sultinga mėsa. Tai puikus kepsnys, kuris nereikalauja daug laiko ir dėmesio!
Anželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo
kiaulienos nugarinės
2 šaukšteliai
rupios druskos
4 vienetai
lauro lapų
8 vienetai
pipirų
(žirneliais)
pagal poreikį
vandens
(verdančio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kaulienos nugarinės odelę įpjauti maždaug po 7mm storio juostelėmis, bet atsargiai neįpjaunant mėsos.
2.
Visą mėsos gabalą dėti į skardą (geriau rinktis gilesnę ir siauresnę) odele į apačia, sudėti pipirus ir lauro lapus, tuomet užpilti verdančiu vandeniu maždaug iki pusės.
3.
Kepame įkaitintoje iki 200C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
4.
Išimame mėsą ir odelę įtriname gausiai druska, reikėtų įtrinti ir ant viršaus ir į įpjautus odelėje tarpelius. Dabar dėti į skardą taip, kad odelė būtų viršuje.
5.
Dedame į orkaitę ir kepame įkaitintoje iki 200C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Jeigu odelė dar atrodo ne visai apskrudusi, įjunkite grilių ir pakepkite 230C laipsnių temperatūroje dar 5 minutes.
6.
Danai pateikia kepsnį su padažu, karamelizuotomis bulvytėmis ir troškintais raudonaisiais kopūstais. Išbandykite su šonine, nugarine. Tikrai labai skanu! Skanaus!