Autorius apie receptą:
Kvapni ir ypatinga bruknių uogienė su kriaušėmis. Tinka ne tik saldiems patiekalams pagardinti, bet ir prie sūrio ar paukštienos.
Kvapni ir ypatinga bruknių uogienė su kriaušėmis. Tinka ne tik saldiems patiekalams pagardinti, bet ir prie sūrio ar paukštienos.
Janina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
bruknių
2 kilogramai
kriaušių
(prinokusių)
1 kilogramas
cukraus
400 mililitrų
vandens
(sirupui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu.
2.
Nulupkite kriaušes ir jas susmulkinkite kubeliais.
3.
Į puodą pilkite 400 ml vandens, berkite cukrų, kaitinkite, nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Tuomet užvirinkite ir virkite apie 2 minutes.
Į sirupą suberkite nuplikytas bruknes. Virkite apie 7 min. Vėl sudėkite kriaušes, pavirkite dar 3 - 5 minutes.
6.
Dar karštą uogienę išpilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, šiltai užklokite ir palikite visiškai atvėsti.