Autorius apie receptą:
Pikantiškas, salsvas, nuostabiai skanus bruknių padažas žiemai. Jį paruošti visai nesudėtinga, puikiai tinka prie mėsos, sūrių (ypač varškės ir kietųjų) ar net po
Pikantiškas, salsvas, nuostabiai skanus bruknių padažas žiemai. Jį paruošti visai nesudėtinga, puikiai tinka prie mėsos, sūrių (ypač varškės ir kietųjų) ar net po Kalėdų eglute padėti! Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug
(...daugiau)(...mažiau)
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
bruknių
300 gramų
cukraus
(apytikriai)
1 vienetas
svogūnų
(didelio arba 2 mažesnių)
70 mililitrų
obuolių acto
30 mililitrų
aliejaus
1 šaukštas
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bruknes nuvalyti (nuskabyti kotelius), nuplauti ir palikti nuvarvėti.
2.
Svogūnus smulkiai sukapoti.
3.
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus ir kepinti apie 10 - 15 minučių, vis pamaišant, kol suminkštės.
4.
Suberti bruknes, cukrų, druską, sumažinti kaitrą, kad masė vos vos virsnotų, uždengti ir virti apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišant. Mediniu šaukštu šiek tiek pamaigyti minkštėti pradėjusias uogas, kad išskirtų daugiau sulčių. Vėl uždengti ir virti dar apie 30 minučių.
5.
Paragauti, ar patinka skonis, jei trūksta saldumo, berti dar šiek tiek cukraus.
6.
Į puodą supilti actą, masę užvirinti ir nuimti nuo kaitros.
7.
Dar karštą padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Uždengti šiltu apklotu ir palikti visiškai atvėsti.