Autorius apie receptą:
Labai skani uogienė! Beje, jeigu ją gaminsite iš saldžių obuolių, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g. Uogos prideda malonios rūgštelės, o šis pagardas tobulai tinka
Labai skani uogienė! Beje, jeigu ją gaminsite iš saldžių obuolių, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g. Uogos prideda malonios rūgštelės, o šis pagardas tobulai tinka net užsitepti ant skrebučio ir saldžiai skanauti su arbata, bet ir prie mėsos bei paukštienos patiekalų, ypač - Kalėdinio kalakuto ar laukinių paukščių!
(...daugiau)(...mažiau)
Saulė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
bruknių
8 vienetai
obuolių
(vidutinio dydžio)
800 gramų
cukraus
1 stiklinė
vandens
1 šaukštelis
apelsino žievelės
(arba 0.5 šaukštelio maltų gvazdkėlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis.
2.
Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą. Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti. Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min. Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir dar 10-15 min. pavirti, įdėjus apelsino žievelių ar gvazdikėlių.
3.
Karštą džemą supilti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti sandariais dangteliais. Apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.