Autorius apie receptą:
Tikrai turiu jums prisipažinti, kad nuo to laiko, kai pabandžiau virti uogienes su uogienių cukrumi arba marmelado cukrumi su paprastu cukrumi nebeverdu. Man taip ir patogiau, nes
Tikrai turiu jums prisipažinti, kad nuo to laiko, kai pabandžiau virti uogienes su uogienių cukrumi arba marmelado cukrumi su paprastu cukrumi nebeverdu. Man taip ir patogiau, nes uogienė išverda daug greičiau ir daug skaniau. Mano mergaitės nori tik tokių uogienių. Geriau išvirti mažiau, bet geriau.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
braškių
4 vienetai
rabarbarų
330 gramų
cukraus marmeladams
(1 pakelio)
50 mililitrų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Braškes nuplauname, nuvalome ir, jeigu norisi, šiek tiek patriname bulvių grūstuve.
2.
Rabarbarų kotus taip pat nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais.
3.
Supilame braškes ir rabarbarus į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Paverdame viską apie 10 – 15 min.
4.
Supilstome džemą į išplautus ir iškaitintus stiklainius. Uždengiame storu rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Išnešame į rūsį ir žiemą mėgaujamės vasaros skoniais.