Autorius apie receptą:
Labai labai skanus džemas, ne vienus metus gaminu, nepamainomas šalia sūrių.
Labai labai skanus džemas, ne vienus metus gaminu, nepamainomas šalia sūrių.
Bake In Heels
Redakcijos nuomonė:
Tikrai nuostabus ir mūsų pačių jau ne vieną kartą išbandytas gardėsis. Pamatysite, ragaujantys sunkiai atspės, iš ko jis pagamintas. Užtat mėgausis kiekvienu kąsneliu! O
Tikrai nuostabus ir mūsų pačių jau ne vieną kartą išbandytas gardėsis. Pamatysite, ragaujantys sunkiai atspės, iš ko jis pagamintas. Užtat mėgausis kiekvienu kąsneliu! O jeigu norite šio pagardo pasigaminti žiemai, tiesiog dar karštą jį supilkite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite sandariais dangteliais, stiklainiukus apverskite dangteliais žemyn ir leiskite jiems pamažu atvėsti. Beje, jeigu neturite vanilės ankšties, ją galite pakeisti šlakeliu vanilinės esencijos ar trupučiu vanilinio cukraus.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
pomidorų
(gerai prinokusių)
220 gramų
rudojo cukraus
1 vienetas
citrinų
1 vienetas
vanilės ankšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorų viršų įpjaukite kryžiumi, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite iki minutės ir nardinkite pomidorus į ledinį vandenį. Taip odelė lengvai nusilups. Nulupkite pomidorų odelę, perpjaukite juos į keturias dalis ir pašalinkite visas sėklas, susmulkininkite.
2.
Į didelį puodą supilkite cukrų, citrinos sultis, nutarkuotą citrinos žievelę ir du šaukštus vandens. Virkite ant vidutinės ugnies kol cukrus ištirps. Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Virkite atidengdame puode 30-40 minučių, kartais pamaišant, kol džemas sutirštės. Prieš baigiant virti, sudėkite vanilę, gerai išmaišykite.